Tastebuds: musikkappen som slår et akkord med datingindustrien

30 juni 2019

TL; DR: I stedet for å bli matchet med noen basert på postnummer, ville ikke du heller bli matchet med noen som du vet ikke lytter til Nickelback? Vel det er det Tastebuds.fm er for. Som en svært vellykket musikk sosiale nettverk området, er Tastebuds # 1 måte å finne din musikalske sjelefrende.

For folk som sliter med å møte sine harmoniske kampene og er litt skeptisk til tradisjonelle dating plattformer, vil du ikke finne et nettsted som slår rett akkord bedre enn smaksløkene.

Og med en voksende brukerbase (med hjelp fra oppkjøpet av sin amerikanske konkurrent moosify Inc.), er Tastebuds raskt blitt vokalist i bandet kalles kjærlighet.

load...

Putting musikk i forkant

Co-grunnleggerne og bandkamerater Alex Parish og Julian Keenaghan opprettet UK-basert nettsted i 2010 etter sliter med å møte potensielle kjærester som hadde lignende musikksmak.

Smaksløkene co-grunnleggerne Alex Parish (til høyre) og Julian Keenaghan.

Som webutviklere, tok de saken i egne hender, lansere en mobil prototype thatputs musikk i forkant.

Etter opplever stor suksess med prototypen på så kort tid (en funksjon på Masahable gjør ikke vondt), Parish og Keenaghan innså at det var et gap de kunne fylle.

“Vi visste at det var et behov for interessebasert dating”, sier Parish.

load...

Mer enn 300.000 brukere og millioner av kampene senere, har Tastebuds skåret en solid plass for seg selv i dating industrien.

En morsom alternativ til tradisjonell dating

I stedet for å matche og presentere brukere basert på alder og plassering, smaksløkene parene mennesker basert på sine spillelister og kategoriserer dem deretter, som “The Beatles Fans”.

Parish sa bruke spillelister som en matchmaking verktøyet tar presset av medlemmer for å skape en forlokkende dating profil, som er nødvendig på de fleste dating-nettsteder, og ofte er en bedre refleksjon av hvem en person er.

Faktisk har halvparten av smaksløkene brukere aldri brukt en tradisjonell online dating site.

“Musikken kan si mye om deg, og jeg tror det er en god indikator på din personlighet også,” sa han. “Det er en morsom, lavere trykk måte å møte folk og starte en samtale. Vi håper å gjøre møte folk interessant og ikke føle seg pinlig.”

Smaksløkene matcher likesinnede mennesker gjennom musikk.

load...

Parish, som møtte sin kjæreste på nettstedet i løpet av sin kjærlighet til band som The Shins og M83, sa mens deres gjennomsnittlige brukeren er en fan av rock og indie, henvender området til en rekke sjangere, alt i håp om å gjøre å koble enklere.

“Vår mening er virkelig ikke at musikk er slutt alt, være alt, men det er en fin måte å bryte isen,” sa han. “Musikk er en fin måte å koble folk og starte samtaler.”

Hva anskaffe moosify betyr for selskapet

Det ser ut som det er bare klar himmel fremover for denne musikkelskende stedet.

Med overtakelsen av moosify kommer sin merkevare, teknologi og mer enn 100.000 brukere.

Oppkjøpet betyr også Tastebuds kan takle noen av sine større prosjekter tidligere, blant annet vokser globalt og lanserer en app for Android.

“Vi har gjort det bra i Storbritannia.. Men vi har alltid følt at vi trengte å gjøre en stor innvirkning i USA,” Parish sa. “Det kommer til å ha en stor innvirkning på området i form av brukeraktivitet og å få folk engasjert. Kanskje smaksløkene brukere som har vært på stedet en stund, men har aldri hatt så mange mennesker nær dem kan ha kamper.”