Kan du se at partneren din har sex med en annen person og ikke bli sjalu?

29 mai 2019

Jeg har lært å forstå og administrere min (en gang ekstrem) sjalusi siden min partner og jeg åpnet opp forholdet vårt, og det er derfor jeg ønsket å gi noen informasjon om hvordan å håndtere sjalusi.

Selv om du er i et monogamt forhold , er det viktig å ha et håndtak på hvordan du klarer og uttrykke din sjalusi.

Forhåpentligvis vil disse ideene er nyttig for deg, også.

1. Godta sjalusi som en felles følelse.

Det er viktig å overvinne sjalusi som du ville gjort andre utfordrende følelser, som sinne eller frustrasjon.

load...

Bruk coping mekanismer som fungerer for deg (mosjon, søvn, meditasjon, bønn, å være i naturen, journalføring, snakker) for å administrere dine følelser.

Når følelser av sjalusi slår inn eiendomspronomen og kontrollerende atferd, har du lov dine følelser til å ta en usunn sving og du må ta en alvorlig skritt tilbake.

2. Forstå hvor dine følelser av sjalusi kommer fra.

Sjalusi er en kompleks følelser og rot følelser kan være: frykt, misunnelse, utestenging, konkurranse og utilstrekkelighet.

Identifisere hva du føler kan være svært nyttig i å få den støtten du trenger fra deg selv og din partner (e) til å administrere dine følelser.

For eksempel kan du være følelsen i konkurranse med noen eller følelsen redd du vil bli tatt.

load...

Arbeid på din selvfølelse og selvtillit kan være en av de mest effektive tingene du kan gjøre for å redusere følelser av sjalusi.

Forutse eller eksperimentere med håndterbare og uhåndterlig nivåer av sjalusi.

Noen ganger sjalusi kan føles som et lite stikk og så går bort. Andre ganger kan det føre til systemiske fysiske reaksjoner, og det kan ta en betydelig mengde tid til å gå tilbake til normal mental tilstand.

Finne ut hvilke nivåer du kan klare deg selv og hvilke nivåer du trenger ekstra støtte med.

“Arbeid på din selvfølelse kan være en av

de mest effektive tingene du kan gjøre.”

3. Barrieremetode.

Dette innebærer tårn barrierer rundt situasjoner som forårsaker sjalusi for deg.

For eksempel, hvis du opplever sjalusi når du ser din partner kysse en annen person , eller når de tilbringe natten med en annen, ville løsningen være å bare si “Nei (mer) kyssing foran meg eller ikke (flere) overnattinger med andre mennesker."

load...

Denne tilnærmingen, mens enkel, har en tendens til å være mer rigid og ikke tillater deg å vokse så mye ved å utfordre dine sjalu følelser.

Husk å beholde åpne kommunikasjonslinjer med partneren din slik at du både føler at du kan reforhandle grenser.

4. Fobi modell.

Dette er en annen tilnærming som innebærer å desensitizing selv til situasjoner som vanligvis fører deg til å oppleve sjalusi.

For eksempel, hvis tanken på partneren din sove over på et annet hjem er utrolig vanskelig for deg å administrere, kan du (med partneren din) sakte øke eksponeringen og komfort med situasjonen.

Du kan bli vant til partneren din ha lengre og lengre datoer og sette en dato du godtar å prøve å håndtere sleepover.

Deretter vurdere hvordan opplevelsen gikk for deg, og hvis prosessen hjulpet deg med å håndtere sjalusi effektivt og rimelig eller ikke.

Denne tilnærmingen er komplekst, tar tid og konstant kommunikasjon med din partner (e), og krever at du deltar i bevisst selvbevissthet og selv vekst.

Hvis du er en med en sjalu partner , spør din partner nøyaktig hva som plager dem, slik at du kan gi dem best mulig støtte.

Støtte kan ta form av emosjonell trygghet, fysisk eller seksuell intimitet, dato netter eller være åpen for reforhandling grenser.

Mange gode og omfattende guider til å håndtere sjalusi i åpne forhold eksisterer, og jeg oppfordrer deg til å begynne med Tristan Taormino er “åpne opp” og Kathy Labriola er “Kjærlighet i overflod.”

Lesere, hvordan har du klart sjalusi i dine relasjoner?

Foto kilde: bp.blogspot.com.