Hvordan bygge tillit til et forhold - (6 måter fra en ekspert)

5 februar 2019

Min klient Fran, en 38-åring passform, attraktiv profesjonell, har prøvd å jobbe gjennom hennes tillit problemer med henne fiancГ © på fem måneder, George. Jeg hadde ikke sett henne profesjonelt i flere uker, når en dag, ut av det blå, hun planlagt en avtale. Hun kom inn på kontoret mitt, tok henne gamle kjente sete på min sofa, og brast i gråt. “Jeg prøver desperat å overbevise ham at jeg elsker ham, er forpliktet til ham, og vil alltid være der for ham. Men uansett hva jeg gjør eller sier, han er bekymret for at jeg vil forlate ham,”sa hun. “Hva kan jeg gjøre for å få ham til å stole på meg?”

For Fran og andre som henne, er svaret at du ikke kan gjøre noen stole på deg hvis den personen ikke er i stand eller motivert til å gjøre det. Fran må fortsette å vise George, gjennom handlinger og ord, at hun er lojal, støttende og pålitelig, men tillit er alltid en toveis gate. Din partner må ha evne og vilje til å stole på deg, og du må være troverdig.

load...

Mitt råd til Fran og andre: Forstå hva tillit betyr og hvorfor det er viktig, spør deg selv to spørsmål om tillit kan utvikle seg i forholdet, og deretter prøve noen tillit bygging øvelser med partneren din, forutsatt at begge parter er forpliktet til prosessen. Trust, eller mangel på det, definerer et partnerskap. Det må være til stede for at forholdet skal blomstre og gå fremover!

Først Hva er tillit?

Når du stoler på noen, tror du at personen forteller deg sannheten, vil ikke skade eller lure deg, og har dine beste interesser på hjertet. I et kjærlig forhold, er det viktig at du og din partner hvert føler en følelse av tillit. Denne troen reduserer hemninger og bekymringer, og du kan avsløre følelser og drømmer med hverandre. Denne delingen gjør at du føler tettere og mer knyttet til partneren din.

load...

Å bygge tillit i et forhold, må du forstå hva ordet og handle egentlig mener.

I min langtidsstudie av ekteskapet , spurte jeg den lykkeligste par å nevne deres viktigste forholdet forventning. En heidundrende 92% av mennene og 96% av kvinnene svarte: “Du skal føle at din ektefelle aldri ville skade eller lure deg.” Det må være tillit.

6 måter å bygge tillit i et forhold

Før tillit kan utvikle seg i et forhold, må du finne ut om du er i stand til å stole på partneren din (og vice versa), og hvis hver av dere er troverdig. Disse to tingene vil avgjøre om det er mulig for tilliten til å vokse i forholdet.

1. Spør deg selv hvis du klarer å stole på partneren din

Du og din partner må spørre dere selv det samme spørsmålet. Det er umulig å forlate et seriøst forhold eller gå gjennom en skilsmisse uten noen negative følelser mot ex-partner. Men for å bygge tillit med en ny person du trenger å gi slipp på noen sterke følelser mot et tidligere forhold eller ex. I min forskning, for å virkelig stole på en partner, må du si: “Jeg føler meg ikke mye av noe mot eksen min.”

load...

Henger på sterke følelser om fortiden hindrer deg fra å utvikle tillit i et nytt forhold. Du må arbeide gjennom eller takle disse følelsene hodet på, og nøytralisere din tilknytning til fortiden, eller vil du gå glipp av nye relasjoner. Du vil sammenligne nåværende partnere til de siste seg, og du vil ikke være i stand til fullt ut å stole på en ny partner.

Hvis noe har skjedd i fortiden som gjør at du ikke ønsker å stole på folk, som kan hindre vekst av tillit i et forhold.

For min klient Fran, var hennes fiancГ © George fortsatt veldig sint at hans eks-kone hadde skilt ham flere år siden. Dette følelsesmessige bagasjen forhindret ham fra å se hvordan virkelig kjærlig og støttende Fran var i deres nåværende forhold.

2. Bestem hverandres troverdighet

Selvfølgelig, å bygge tillit i et nytt forhold er også om du og partneren din troverdighet eller evne til å være pålitelig og ærlig. Men hvordan vet du om din partner er den type person som kan være klarert? Det er tre stikkord som peker til det faktum at en person er troverdig.

Er personen konsekvent og forutsigbar?

Har de oppfører seg på samme måte hver gang de er stressa, urolig, eller full av kjærlighet? Konsekvent oppførsel er en nøkkel til pålitelighet.

Disse spørsmålene vil hjelpe deg å måle din partners troverdighet så vel som din egen.

Har personen vært ærlig med deg så langt?

Har partneren din fortelle deg sannheten og ikke holde på hemmeligheter fra deg? Det er greit å beskytte deg mot litt informasjon (litt privatliv er ikke en dårlig ting), men hvis han eller hun skjuler viktig informasjon, da du ikke kan bygge tillit sammen og vokse som et par. Hvis en person ligger regelmessig, fabricates informasjon, eller gjør uttalelser som strider sannheten, vil det spise bort på forholdet.

Har personen ha dine beste interesser på hjertet?

Har partneren din tenker på deg (og hva som kan være best for deg) når beslutninger separat og som et par? Dette inkluderer hva du gjør som et par, hvor du går på datoer, og hvordan du støtter hverandres vennskap, karriere og liv beslutninger.

3. Avsløre Parallelt Intimate Informasjon til hverandre

En måte å bygge tillit i et forhold er for deg og din partner å dele personlig informasjon med hverandre. Dette kan være konfidensiell informasjon du ikke har avslørt for noen andre. Du kan spørre din partner spørsmål om hennes tidlige barndom, hva han er mest stolt av å gjøre det siste året, eller hva det var å vokse opp med en mor som er en terapeut. Når partneren din svar på disse intime spørsmål, og du lytter med et åpent sinn, tillit bygger mellom dere to.

Virkelig lytter mens du deler personlige historier med hverandre er en fin måte å bryte vegger ned og få tillit flyter.

Jeg fortalte min klient Fran å skrive ned syv personlige spørsmål på et stykke papir (f.eks, han har et kjæledyr da han vokste opp, eller hvor han ville reise til og hvorfor hvis han vant i lotto?) Og legg dem i en stor bolle. Hun og George skal da sette seg ned sammen, plukke hvert stykke papir ut av bollen, og begge deler svarene foran hverandre. Denne samtalen kan også vare et par netter!

4. Ta initiativ og Reveal Solo

Avsløre personlige historier og hemmeligheter til partneren din uten å stille spørsmål til ham eller henne. Studier viser om en person aksjer noe ekstremt personlig og både folk er interessert i å ha forholdet fortsette, så den andre personen reagerer naturlig på samme nivå av intimitet.

Gradvis opp tillit nivå i forhold din ved å avsløre personlig informasjon uten å stille spørsmål til partneren din.

Dette deretter gradvis bygger tillit i forholdet. Du kan også bruke hvor mye hver av dere avsløre hverandre over tid som en indeks av om forholdet utvikler tillit eller ikke.

5. Hold en Trust Chat med partneren din

En annen måte å bygge tillit i et forhold er å ha det jeg kaller en tillit prat med partneren din. Sett deg ned og spør hverandre tøffe spørsmål som:

Mer enn noe annet, vil denne samtalen gi deg en følelse av hvor mye du stoler på hverandre på den tiden, og om du viser tillit og engasjement på samme måte. Konsensus og felles verdier på betydningen av tillit og forpliktelse legge grunnlaget for tillit til å fortsette å vokse i forholdet.

6. Delta i teambuilding utfordringer

Tillit kan også utvikle seg i et forhold ved å gjøre aktiviteter sammen som krever både av deg å fullføre oppgaven. Aktiviteter som er bygget på teamarbeid, som å ta vare på en valp, i fellesskap å plante blomster i en hage, eller arbeider på et puslespill sammen, skape tillit.

Gjøre noe som krever at du jobber sammen for å fullføre en oppgave, som å starte en hage eller oppdra en valp, er en av de beste teambygging aktiviteter.

Det er prosessen med å oppnå disse resultatene sammen (f.eks valp trives, hage full av blomster, et ferdig puslespill) som bygger tillit og avhengighet av hverandre.

Det tar to til å bygge tillit, og det er vanskelig å gjenvinne Hvis det er brutt

Tillit tar tid å utvikle i begynnelsen av et forhold. Hvis forholdet er nytt, ta hensyn og vente og se om tillit vokser og utvides etter hvert som tiden går. Innse at tilliten følger et klart mønster i de fleste sammenhenger. Det øker over tid, og jo mer du stoler på partneren din, er mer din partner sannsynlig å stole på deg i retur.

Som støttende og lojal som du er, kan du ikke gjøre partneren din tillit deg. For noen mennesker, stole på andre er utfordrende fordi de er fanget følelsesmessig i det siste. Også når partneren bryter med den tillit som dere to har bygget opp over tid (f.eks affære, gambling, eller liggende), kalles dette et svik. Disse svik er smertefull fordi du er konfrontert med det faktum at din partner, som du stolte på, er ikke like pålitelig, pålitelig eller ærlig som du trodde. Du kan gjenvinne tilliten etter et svik, men det tar mye arbeid og engasjement på den delen av begge parter.

Fran kom tilbake for å se meg etter et par uker. “George og jeg endelig hadde en tillit prat. Jeg trengte å spørre George vanskelige spørsmål om engasjement, lojalitet, og hans forventninger til forholdet vårt. George er også å se en terapeut om sinne han fortsetter å føle mot sin ekskone.”Fran var definitivt mindre engstelig. Hun nevnte også at hun og George besluttet de virkelig ønsket å jobbe med tillit problemet sammen. De gjør en innsats for å gjøre klarerings bygningen øvelser sammen og ble faktisk nyter dem. “Vi er mye bedre. Vi snakker det ut nå.”