Hva er en emosjonell affære? 4 ting å vite

2 juni 2019

De fleste forstår konseptet med en fysisk affære. Det innebærer vanligvis sniker rundt bak partnerens rygg og ha en fysisk og seksuelt forhold med noen andre. Avgjøre om dette er juks er vanligvis ganske kuttet og tørr.

I omtrent alles regelboken, blir seksuelt intime med noen utenfor forholdet (uten personens kunnskap) regnes som fusk. Men det er en annen type sak som kalles en emosjonell affære, og det er mer vage og vanskelig å definere.

Det enkleste svaret er: I en fysisk affære, du hånden over kroppen din. I en emosjonell affære, overgi deg ditt hjerte.

load...

I utgangspunktet er det når tilliten, kameratskap, og lange, dype samtaler med frykt og gleder er ikke med din ledsager, men en tredjepart. En av de tingene som gjør en emosjonell affære vanskelig å definere, er at det er ingen hard-og-rask regelen om hva som er eller ikke er tillatt i et forhold eller når den krysser linjen fra venn til saken partner.

Er det en affære hvis du av og til ta opp med en gammel ex løpet Facebook? Nei, jeg tror ikke det er. (Du kan se flere av mine tanker om det emnet her ). Men hvis du stadig texting, bla gjennom alle sine sosiale medier kontoer, og ser frem til neste gang du snakker, har du vasset i farlige farvann. Her er mer du trenger å vite:

load...

1. Forstå Signs

For å være i stand til å identifisere en emosjonell affære, må du vite hva skiltene er. Den største rødt flagg å se opp for er hemmelighold. Er du holder dette forholdet, eller hvor mye kontakt du har med denne personen, en hemmelighet fra partneren din? Hvis ja, dette betyr vanligvis at du kjenner din partner ville ikke godkjenne eller være fornøyd om ditt forhold til den andre personen.

Å være partnere betyr at du deler livet med hverandre. Hvis det er nå en annen del av verden som er privat fra signifikante andre, dette er hvor saken spirer.

Forfatteren av “ The Everything flott ekteskap ,” Sheri Stritof, viser noen andre faresignaler:

Hvis du nikket hodet til en av disse skiltene, ville jeg ikke bekymre deg for mye. Men hvis du finner deg selv nikker til tre eller flere tegn, kan du være frierføtter katastrofe i forholdet.

load...

2. Er en emosjonell affære forskjellig for menn og kvinner?

Som alltid, er svaret ja og nei. Hvis du spør de fleste menn, ville de si at en fysisk affære er verre enn en emosjonell en. Det er en definitiv handling de visual som kan spille på repeat i hodet.

Når de blir spurt om dette, Rick Reynolds, grunnlegger av Affair Recovery si det slik. “Midt i min sak, jeg trodde det å være det fysiske aspektet av saken [som var verre], men i ettertid har endret min mening. Lenge før den fysiske begynte, emosjonell affære blomstret. Etter saken ble avsluttet, var det ikke den seksuelle komponenten i forholdet vårt som sist å falme, heller tapet av vennskapet virket det største tapet.”

Mange av mine mannlige coaching klienter sier de tror seksuelle saker er verre enn emosjonelle seg, mens kvinnelige klienter har sagt de tror emosjonelle saker er verre.

I en 2012 studie , CJ Carpenter funnet, “Motstrid til den typiske evolusjonære / biologisk modell som brukes til å måle seksuell motivasjon hos menn og kvinner, var det nesten ingen forskjell i den type utroskap at menn og kvinner funnet urovekkende. I stedet, de var mer opptatt av den grad at deres partner oppførsel truet deres forhold.”

Jeg vet at jeg har hørt fra mange kvinner at de ville føle seg mer forrådt av en emosjonell affære enn en fysisk en. Den fysiske affære kunne ha vært beruset, halv husket one-night stand (fortsatt dårlig), men emosjonell affære er mer snikende for dem.

Du fortalte dine håp og drømmer til noen andre. Du sluttet å se på din nåværende partner som støttende, noen du sprette ideer av. Verre, når partneren din vet at du deler intime detaljer eller bitching om ditt forhold , føles det som en komplett svik. Man trodde lenge ut og kontinuerlig, og partneren din vet nå at kanskje under sex du tenkte på denne andre personen.

3. Kan du ha en emosjonell affære Online?

Oh boy, du kan. Mens før internett, kan det hende at emosjonell affære partner har vært en kollega eller nabo, nå kan det bokstavelig talt være hvem som helst, hvor som helst.

Da jeg var i begynnelsen av 20-årene og Friendster og Myspace var farten til sosiale plattformer, møtte jeg mange mennesker jeg vil prate med, dele informasjon med, og sext med. Ja, noen av disse kvinnene var gift. Jeg kunne ikke engang fortelle deg hvordan eller hvor jeg først møtte dem, men jeg husker at jeg var deres hemmelighet. Jeg har aldri møtt noen av dem i person og til slutt falt ut av kontakten med dem, men jeg vet nå at de skulle ha en emosjonell affære.

Det er best hvis du og partneren din bestemme hva atferd dere begge vurdere juks.

Som et par, må du også kommunisere hva som er og ikke juks. Ser på porno juks? Jeg vil helhjertet si nei. Betaler for en cam jente for et år og fortelle henne om dine samlivsproblemer vurderes juks? Nå er vi i grumsete farvann. Jeg vil nok si ja.

For meg er juks noe du holder hemmelig som vil skape problemer i forholdet hvis partneren visste om det. Hvis du er i et åpent forhold , er å ha sex med noen andre ikke juks, i henhold til de grensene du har lagt ned. Hvis du begynner å “jobbe sent”, slik at du kan chatte på nettet til din gamle flamme i timevis hver uke, du sårer din nåværende forhold ved å fortsette denne.

Med alle de ulike typer sosiale medier, er det enkelt å koble til, dele og skjule dine relasjoner. På grunn av dette tvungen atskillelse, kan det ikke føles som om du gjør noe galt. Men det er personen du er med skal være din samtalepartner og fortrolige. Ikke Karen fra regnskap.

4. Hva gjør du hvis din partner har en emosjonell affære?

Hvis du ser din partner trekker seg fra deg , eller de er alltid skjule og låse telefonen, kan du mistenker noe. Se igjen på de ovennevnte tegn og se om de gjelder for din situasjon. Sheri Shritof fortsetter hennes råd til å se opp for disse skiltene:

Nå skjer det ingenting i et vakuum. Betydning, gjør en emosjonell affære ikke bare vises ut av ingensteds når alt er kjempebra. En emosjonell affære vanligvis fyller en slags hull eller trenger.

Hvordan du kommuniserer med hverandre? Er du tilbringer nok tid sammen? Hva synes du om ditt forhold? Selv om det høres litt banalt, rådgivning og terapi er en fin måte å jobbe med disse tingene. Det kan gi deg en nøytral tredjepart til å hjelpe deg å kommunisere bedre med hverandre, legge ned noen grunnregler, og forstå hvor partneren din kommer fra.

Hvis ignorert, kan Emosjonelle saker bare blir verre

Hvis ignorert, disse emosjonelle saker, mens grov i sin egen rett, kan lett bli til fysiske anliggender. Forstår så godt at selv om du jobber med å ta opp noen av disse problemene, kan den andre parten ikke føler seg som om de gjør noe galt og vil ikke sette i arbeidet selv. Deretter må du spørre deg selv om dette forholdet er verdt det for deg.