Hva betyr bifil? - (Statistikk, tegn, stereotypier og støtte)

24 juni 2019

Nylig, en klient (vi kaller ham Nick) kom til meg forvirret om sin seksuelle legning, og han ville ha hjelp avklare. Han hevdet å ha kroniske erotiske og romantiske følelser for begge kjønn siden ungdomsårene, men hadde bare datert og vært seksuelt med kvinner. Nick var midt i å utforske et nytt forhold med en kvinne, men fant seg revet mellom hans unexamined følelser mot menn - avhør om han virkelig var homofil.

Han diskuterte hvordan interaksjoner med venner og bekjente ytterligere polarisert hans følelser. Noen homofile menn delt ut dommer at han brukte biseksualitet som en måte å unngå de sosiale konsekvenser som eksisterer i vår homofob kultur mot å være homofil, og for å kapitalisere på heterofile privilegium. Mens noen rette personer avvist ham for å ha samme kjønn følelser. Nick følte isolert ved begge leire og følte pigeonholed å være enten / eller med sin legning.

load...

Mye forvirring finnes om biseksualitet, og hensikten med denne artikkelen er å kaste lys over dette ofte misforstått form for seksualitet, slik at vi kan redusere uvitenhet og validere denne orienteringen som den fortjener. Klikk på lenkene under for å hoppe til den delen som de fleste steder og du.

Betydning | Statistikk | Signs | stereotypier | Brukerstøtte

Biseksuell Betydning: Attraksjonen til flere Kjønn

Ifølge National Gay and Lesbian Task Force, er biseksualitet beskrevet som “kapasiteten for emosjonell, romantisk og / eller fysisk tiltrekning til mer enn ett kjønn ” og “en bifil orientering taler til potensialet for, men ikke et krav om, involvering med mer enn ett kjønn.”

load...

Så dette betyr at noen kan være bi og fortsatt være jomfru, har hatt sex med bare medlemmer av samme kjønn, eller har bare vært med partnere av det motsatte kjønn, som Nick.

Hva er forskjellen mellom Gay & Bifil?

Biseksualitet er forskjellig fra homoseksualitet, der de følelsesmessige og romantiske attraksjoner og seksuell atferd er rettet kun mot medlemmer av samme kjønn. For å motvirke mange av innvendingene kan motta på grunn av deres bifil orientering, har amerikansk psykiater og sex forsker Fritz Klein sa, “biseksualitet er ikke skjult homofili, det er heller ikke forkledd heteroseksualitet. Det er en annen måte å seksuell uttrykket “.

Dette betyr også at bisexualitet er ikke nødvendigvis et overgangs vei fra hetero tilhomofili. Biseksualitet er et tydelig orientering i sin egen rett. Det kan imidlertid være en overgangsprosess for en liten del av homofile personer som er grappling med, og kommer til enighet med å forstå sin seksuelle legning og identitet. Her er en artikkel som viser utviklingsstadier en person kan ofte gå gjennom når formulere en bifil identitet.

load...

Hva er forskjellen mellom Bifil & pansexual?

HealthyPlace.com beskriver pansexuality som “ ikke begrenset eller hemmet i seksuell valg med hensyn til kjønn eller aktivitet”. Den største forskjellen mellom pansexuality og bisexualitet er fokuset på kjønn identitet.

3 Bifil Statistikk

I 2011 Williams Institute ved University of California School of Law publisert en forskningsrapport kort som inkluderte anslag over antall lhbt personer i USA etter å gjennomføre en studie og sammenligne den med andre internasjonale undersøkelser. Noen av resultatene er:

1. 3,5% av voksne (9 millioner mennesker) i USA identifiserer som LHBT.
2. Bifile representerer 1,8% av befolkningen.
3. Hvor mange prosent av kvinnene er bifil? Studier har vist ca 8%.

Selv om disse tallene ikke inkluderer ungdom og personer som ikke er ute, funnene er likevel fascinerende og viser kontrastene i de ulike studiene som er gjennomført over hele verden med ulike kategorier diskutert. Pew Research Center , HealthResearchFunding.org , og advokaten er et par andre steder med interessante statistikker og kommentarer om biseksualitet.

Tegn Du er Bifil: Bruk Klein seksualitet Grid

Biseksualitet er en ofte misforstått og fordreid del av seksualitet, og man kan bli hardt pressede å finne mye av noe av et stoff skrevet om emnet, mest sannsynlig et biprodukt av biphobia. Som vi har sett, ofte fryktet av den heteroseksuelle og avvist av den homoseksuelle, biseksuelle individer har en tendens til å få litt støtte eller ressurser til å hjelpe dem med å forstå sin seksuelle identitet og med bidra til å møte deres behov.

Amerikansk psykiater og sex forsker Fritz Klein sa i sin bok “The Straight Option” at biseksualitet er ikke skjult homofili eller heteroseksualitet.

Så hvordan kan du få følelsen av dine bifile følelser hvis du avhør din legning? Det er viktig for en å forstå at seksualitet er flytende og fleksibel. En persons seksuelle atferd, følelser og identifikasjon er ikke faste i naturen og kan endre seg i en pågående, dynamisk prosess. Biseksualitet er et perfekt eksempel på dette fenomenet.

Ifølge Klein, er det tre forskjellige fasetter av biseksualitet når du ser det fra dette perspektivet.

Overgangs bisexualitet representerer en vei hvor et individ beveger seg fra ett-spekteret av den seksuelle orientering kontinuiteten til den andre ekstreme (vanligvis fra hetero tilhomofili). Denne forbigående periode er nødvendig for å hjelpe den enkelte å utvikle en mer helhetlig seksuell identitet i hans eller hennes utvikling med tilhørende endringer i følelser, verdier og atferd.

Klein seksuell Grid har syv komponent variablene i legning, med tre kolonner som viser tre forskjellige punkter ved hvilke seksuell orientering beregnes: personens tidligere, nåværende og ideelt.

Andre er historisk biseksualitet, som er beskrevet som en person som hovedsakelig lever et rett eller en homofil livsstil, men som også har hatt en tidligere historie med biseksuelle erfaringer og / eller fantasier. Til slutt, sekvensiell bisexualitet innebærer en person som har seksuelt forhold er med bare ett kjønn ved en gitt tidsperiode, og hyppigheten av kjønn forandring varierer i henhold til person eller sammenheng.

Som man kan se, er utvalget av hetero preferanse og tendenser meget bred og hetero enkelte kan også ha “episodisk, midlertidig, eksperimentelt, eller situasjons homo- eller heteroseksuelle aktivitet.” Den Klein seksuell orientering Grid er en systematisk modell som viser denne virkeligheten ved å presentere syv viktige variabler som karakteriserer orientering. En måte å hjelpe deg å avklare din orientering er å gjennomføre en egenvurdering ved hjelp av dette rutenettet.

The American Institute of Biseksualitet har en side på sin hjemmeside hvor du kan gå om prosessen med selvidentifisering ved å fylle rutenettet om din fortid, nåtid og ideelle blant de ulike orienterings variabler for å hjelpe deg å forstå hva du har vært avhør.

Dette har en tendens til å være en av de mest anerkjente lagrene som er tilgjengelige for å hjelpe til med seksuell orientering identifikasjon. Å snakke med en rådgiver om dine funn kan bidra til å ekstrapolere mer mening og klarhet for deg som du fortsetter med din identitet definerende reise.

Mange nettsteder tilbyr biseksualitet quizer, være vi foreslå å være litt skeptisk til disse.

En annen rute du kan ta er å prøve ut noen såkalte biseksualitet spørrekonkurranser. Det finnes en rekke av disse på nettet, men jeg har en tendens til å ikke støtte dem fordi de ikke er empirisk støtte, og det er ingen kjente adferdstest som finnes for å diagnostisere ens seksuelle orientering. Hvordan du velger å identifisere er ditt valg, all den stund vite at seksuell identitet utvikler seg over tid, og er ikke en fast tilstand, men for noen kan ta prosessen med å oppdage sin seksuelle identitet livet.

For moro, men kan det være lurt å ta disse testene som en mulighet til å utforske noen tanker, følelser eller utløsere som oppstår for deg fra å ta de vurderinger, og deretter snakke med en profesjonell til å hjelpe deg med å forstå hva som dukket opp. Gurl.com , MyDailyMoment.com , og PinkNews.co.uk er noen nettsteder som inneholder slike tester.

Stereotypier om Biseksualitet

Når du går om prosessen med å avklare dine seksuelle tilbøyeligheter, vil du sannsynligvis oppleve en rekke stereotypier og myter som florerer om biseksualitet som vil prøve å blokkere fremgangen din og skape unødig strid og forvirring for deg. Disse tankefeil er skapt av en mangel på utdanning og biphobia, frykten for biseksualitet.

Å bli oppmerksom på disse uvitende tankefeller og konfrontere og motvirke dem med sannheter kan frigjøre deg til å gå utover disse veisperringer og mot din reise av selvrealisering. Det finnes en mengde myter om biseksualitet.

GLAAD.org har en artikkel som omhandler en rekke av disse mytene og tilhørende fakta som avkrefte dem, inkludert biseksualitet er en fase, alle kvinner er bifil, og du kan ikke være bifil med mindre du har vært med begge kjønn.

2 måter å finne støtte

Å ha støtte er viktig i denne tiden, og nedenfor er et par måter å finne de ressursene du trenger.

1. Bli Bifil Support Grupper og Bifil ressurssentrene

En rekke ressurser har blitt spretter opp i de senere årene for å hedre og støtte bifile. Jeg anbefaler å bli involvert eller frivillig arbeid i disse typer grupper og sentre for å omgi deg med andre som kan forstå og sette pris på reisen du er på, for å bidra til å normal din erfaring, og for å utvide ditt sosiale støttenettverk. Du er ikke alene! Her er noen alternativer å vurdere:

Den Bifil Ressurssenter

Den Bifil Resource Center , identifisert som den eldste nasjonale bifil organisasjon, talsmenn for bi bevissthet og synlighet.

Daglig Styrke: Bifil Support Group

Dette er et online forum / støttegruppe for bifil samfunnet for å diskutere ulike temaer av interesse og samle støtte og vennskap.

LGBT Foundation

Her er en svært verdifull ressurs å ha på hånden! Dette er en nasjonal veldedighet som gir ulike tjenester til lesbiske, homofile, biseksuelle og transseksuelle menn og kvinner, inkludert omfattende informasjon hvis du er avhør din seksuelle identitet.

I tillegg frivillig på noen lokale gay helsestasjonen eller søk begrepet “bifil” på Meetup.com å finne grupper i ditt område som faller spesielt for biseksuelle individer. Sentrene fungerer som steder for rekreasjon, dating, eller påvirkningsarbeid og å møte andre bifile medlemmer av samfunnet og deres støttespillere.

2. Gjør Venner Under Bifil Awareness Day & Week

Biseksuell Awareness Week oppstår hvert år i september og inkluderer Feir Biseksualitet Day. Begge er sponset av GLAAD og en rekke andre bifile interesseorganisasjoner.

Biseksuell Awareness Week arrangeres hver september, og er en fin måte å møte imøtekommende mennesker.

Husk alltid at du ikke er en etikett!

Min klient Nick endte opp i et forpliktende samarbeid med sin nye kjæreste, som han senere lærte var også bifil. Han oppdaget at han hadde evnen til å være seksuelt tiltrukket og forelske seg i enten menn eller kvinner, og at det er der han gyldig faller på seksualitet kontinuum. Han oppnådde en følelse av stolthet og aksept i sin identitet og lært viktigheten av å hedre alle sine attraksjoner og finne utløp for uttrykk av dem som var innenfor grensene av hans forhold avtaler med kjæresten sin.

I vårt samfunn, tror jeg vi får altfor hengt opp på etiketter, og vi har til å klassifisere ting i svart eller hvitt, enten / eller binære kategorier. “Er jeg homofil?” “Er jeg bi?” Legg merke til hvordan disse spørsmålene trylle opp angst og forvirring? Ifølge Klein, tar vår kultur trøst i etiketter fordi de bidrar til å definere våre relasjoner, og de er en måte å minimere trusler om frykt, usikkerhet og tvetydighet når vi står overfor noe som vi ikke forstår eller skritt utenfor normen.

Etiketter er begrensende og sette et tak på eksisterende muligheter. De har også strippe oss om vår unikhet og individualitet. Snarere enn å bli hengt opp på vilkår og etiketter, leve og omfavne din sanne og autentiske selv og elsker hvem du egentlig trukket til.