Hazon: på et oppdrag for å inspirere bærekraftige jødiske samfunn gjennom transformative programmer og arrangementer som bringer mennesker sammen

13 mars 2019

Kortversjonen: Stammer navnet sitt fra det hebraiske ordet betyr visjon, Hazon er en organisasjon forpliktet til å skape sunne og bærekraftige samfunn i den jødiske verden og utover. Nonprofit er kjent for sine flere generasjoner programmer som fokuserer på å vedta sosial og miljømessig endring i Israel og Nord-Amerika gjennom transformative opplevelser, tenkte ledelse, og advokatvirksomhet. Hazon arrangerer en rekke arrangementer gjennom hele året, for eksempel sykling innsamlere i New York og Israel, som tilbyr førsteklasses muligheter til å gi tilbake til samfunnet samtidig ha det gøy og kommunikasjon med andre. Organisasjonen er også kjent for sin Isabella Freedman jødiske Retreat Center, som er hjem til oppslukende programmer, inkludert ferie festival farms, en årlig bærekraftig mat konferanse, og den populære tre måneders Adamah Fellowship som søker å “dyrke jord og sjelen” gjennom jødiske oppdrett. Som en organisasjon med fokus på felles verdier og meningsfylt arbeid, er Hazon fremme varige relasjoner - både platonisk og romantiske - mellom de som frivillig og delta i sine prosjekter og programmer.

I 2007 ble Adam Sher utkikk etter en praksisplass som ville gjøre ham i stand til å gi noe tilbake til samfunnet. Da han snublet over Hazon - en jødisk nonprofit forpliktet til å fremme positiv sosial og miljømessig endring - han visste at han hadde funnet den rette organisasjonen.

load...

Adam akseptert en stilling ved Hazon er Isabella Freedman jødiske Retreat Center i Connecticut. Under sitt første Shabbat middag i sentrum, møtte han Meg - en ansatt som arbeider for organisasjonens Adamah gård stipendprogram - og et forhold sakte begynte å bygge.

“Vi ble venner over en periode på flere måneder fordi det er så mange forskjellige måter å ha meningsfylte opplevelser med mennesker på et sted som dette,” sier Adam. “Du lærer sammen, du synger sammen, spiser sammen, du jobber på gården sammen, du jobber på kjøkkenet sammen. Du bare virkelig bli kjent med hverandre på en mye dypere måte enn du kanskje ellers når du er i byen og dating.”

Over tid, Adam og Meg begynte å date, men Adam fortalte oss at det var ikke tradisjonelle dating - det var mer fordi de bodde i Isabella Freedman samfunnet sammen. Retrett sentrum tilbyr arrangementer hvor folk kan komme for bare en lang helg eller en uke, og Adam sa han har sett nye relasjoner skjemaet raskt - selv i den korte av en tidsperiode. Det er som 10 datoer alt sammen til én.

load...

“Da vi bestemte oss for at vi skulle være i et forhold sammen, vi slags hadde gått gjennom det hele prosessen hvor du vetting den andre personen og finne ut om du er en kamp,” sa han. “Vi trengte ikke å sitte på restaurantbord eller i filmer for å bli kjent med hverandre.”

De to bodde og jobbet sammen på retrett i flere år, og Adam ble til slutt daglig leder. Etter noen år, fikk de to gift på Isabella Freedman, og de har nå et lite barn med en annen på vei.

“Vi er egentlig en hjemmelaget Isabella Freedman familie,” sier Adam. “Det er veldig spesielt, og vi vet også at vi er på en måte i en kohort av mennesker som alltid vokser som møtte og vokste deres forhold en eller annen måte her.”

Adam fortalte oss at han har sett utallige andre mennesker par opp gjennom Hazon, enten de er ansatte, kortsiktige retrett besøkende, eller fellesskap deltakere - og det har skjedd blant folk i alle aldre.

load...

Hazon retrett sentrum bringer sammen mennesker med felles tro og lidenskaper om jødedom og bærekraft, og setter dem i en 360-graders levd erfaring. Dette hjelper deltakerne smi lett relasjoner.

“Det skjer bare slags naturlig,” sier Adam. “Det skaper miljø der det er som bidrar til mennesker som har en god erfaring og møte nye mennesker. Det bare gjør det på en mye mer organisk og effektiv måte uten at det er en singler helg, som har en helt annen følelse.”

Sykkelturer og Retreats samle inn penger og bygge menneskelige forbindelser

Hazon ble grunnlagt i 2000 med en sykkeltur over hele landet, og siden den gang, har vert en årlig “New York Ride & Retreat” over Labor Day weekend. Den multi-dagers tur reiser midler for Hazon og leverer en mulighet for folk i alle aldre og bakgrunn til å komme sammen.

The Ride helgen, som begynner med en Shabbat retrett på Isabella Freedman, er et annet community-fokusert arrangement der deltakerne slappe av, spise fersk gården til tabell mat, og delta på seminarer om temaer som omsorg hvor maten kommer fra og dyrevelferd.

På søndag og mandag i Labor Day helgen, deltakere bla gjennom Berkshires. Mens atletisk komponent er absolutt viktig, Lisa Kaplan, Hazon s Marketing & Communications Manager, fortalte oss at det handler mer om mennesker som gjør noe sammen og sykkel for en sak. De syklet for endring fordi de er å skaffe penger til Hazon og oppnå noe sammen. Det er en fin måte for folk å møte hverandre som deler interesser og verdier.

David Broxmeyer fant dette å være tilfelle. Han og hans partner, Naava, var begge involvert med Hazon før de møttes, og det førte dem til hverandre. Naava hadde tidligere ridd i en Hazon Ride, og David hadde meldt seg frivillig på en. Etter å ha sett hvor mye moro alle hadde, David impulsivt kjøpte en sykkel og begynte å trene for årets tur.

Han møtte Naava mai 2016, og innen en måned av å kjenne hverandre, signerte hun opp for turen, også.

“Vi visste at det ville føre til en utrolig bonding opplevelse for et nytt forhold,” sier David.

De trente sammen, kastet en pengeinnsamling hendelse sammen, og limt over sin lidenskap for å øke bevisstheten for miljøet.

“Sykkelen ri og partier var ikke en engangs hendelse; det var hele sommeren 2016,”sier David. “Å ha et mål som varte så lenge var svært viktig tidlig i forholdet vårt.”

Han fortalte oss at, mens verken han eller Naava opprinnelig delte sykling som en lidenskap, de begge holdt langsiktig mål å trene for turen og samle inn penger til en god sak.

“Det ga oss med de verktøyene som trengs for å utvikle en sterk forbindelse og beundring for hverandre,” sa han.

Veving Sammen jødedommen & gårdsdrift i Adamah Fellowship

En av de flaggskip programmene som tilbys av Hazon er Adamah Fellowship ved Isabella Freedman jødiske Retreat Center. Det er en oppslukende jødisk oppdrett program på to til tre måneder for personer i alderen 20-35, og deltakerne bor på stedet, og arbeidet på gården.

Målet er å ha deltakere vokse økologisk produksjon og lære om husdyrhold mens dyrking erfaringer med økologi, sosial rettferdighet og åndelighet. Deltakerne bor sammen, arbeide sammen, og feire jødiske høytider sammen.

Adam bemerket at mens den jødiske tro er en rik del av opplevelsen, kulturen på retrett er veldig ikke-normative. Han sier folk ofte tenker på jødedommen og andre religioner som forteller deg å følge bestemte regler og lover.

“Dette stedet er svært åpen og pluralistisk og innser det er så mange typer måter å gjøre jødedommen som det er mennesker.” Adam sa: “Det er mange stier opp i fjellet, og de er alle gode. Det er en sunn respekt for kreativitet og personlig skjønn.”

Han sa da miljøet er 360-graders levende - ikke bare en synagoge du går til på fredager og lørdager - alle får lov til å finne ut hva jødedommen ser ut for seg selv.

Den Teva Program: En rik, pedagogisk erfaring for lærere

Teva er en annen langsiktig program som tilbys av Hazon på retrett sentrum. Her trener Hazon jødiske lærere i 20-årene og 30-årene, mens de bor på stedet. Studenter fra jødiske dag skolene besøke retrett sentrum i høst, og lærere kommer til å bruke sin erfaring hands-on med dem.

De lærer noe som kalles jødisk Outdoor, Mat, Landbruk og Environmental Education, eller JOFEE. Gjennom disse programmene, folk komme i kontakt med sine felles verdier og tradisjoner og lære å bruke disse verdiene i det moderne liv.

Teva lærere er i stand til å hjelpe unge studenter bygge et mer meningsfylt forhold til naturen og jødiske tradisjoner. Programmet lover også å hjelpe trene lærere til å bli sterkere lærere.

Dyrke et miljø hvor romantikken blomstrer Organisk

På grunn av den oppslukende, menings samfunnet skapt rundt felles verdier, har mange deltakere i de Adamah og Teva programmene startet dating og giftet seg.

Steve S. Hadde problemer med dating etter videregående skole, følelsen usikker på seg selv og sliter med å gjøre seg selv sårbar. Han visste alltid at han ønsket å gifte seg og stifte familie, men han var ikke i stand til å gjøre det skje og sa han var i brunst. Han deltok på Adamah Fellowship i tre måneder fordi dens viktigste prinsippene for jødedommen, landbruk og miljøvern var alle livslang interesse hans. Under sitt fellesskap, møtte han Glenn, en retrett staffer.

Steve beskriver fellesskapet som en intensiv lederprogram, og sier det ga ham mye dypere innsikt i sine tendenser og følelser.

På slutten av fellesskapet, ble Steve tilbudt jobben av meierisjef og endte opp med å co-administrere en 40-geit jorde med Glenn. I begynnelsen trodde han dating ikke ville fungere, men innen to måneder, de begynte å se hverandre.

“Jeg tror den virkelige grunnen til at vi bodde sammen de første seks månedene er vi hadde ingen steder å gå,” sier Steve. “Jeg tror å være der sammen med henne de første seks månedene er grunnen til at jeg kunne komme over min frykt og åpne opp og la henne se hvem jeg egentlig var.”

De to ble til slutt gift og kreditere sin første tilkoblingen til å være involvert med Hazon program.

Steve og Glenn - akkurat som David og Naava og Adam og Meg - limt over en felles hengivenhet til jødedommen og en forpliktelse til å forlate verden bedre enn de fant det. Det samme kan sies om de nesten utallige par som har koblet på Hazon.