Fordelene og ulempene med blinde datoer

10 juni 2019

Er det noe mer vanlig enn å ha en venn som ønsker å sette deg opp med noen de kjenner som er “perfekt” for deg? Disse datoene kan ikke alltid ender like perfekt som alle håper, men de er ikke så verst heller. Før du samtykker til neste blind date, ta en titt over følgende fordeler og ulemper for å avgjøre om de potensielle oppsider oppveier den potensielle ulempene!

Pro:

Din venn kjenner deg godt, noe som betyr at de har en god ide om hva du liker, hva du ikke liker, det du leter etter, og hva du absolutt imot. Med denne kunnskapen i hånden, er din venn sannsynlig å sette deg opp med en ganske god kamp.

I det minste, er din venn ikke sannsynlig å sette deg opp med noen helt forferdelig, som du ikke er garantert møte en jente på gaten.

load...

Lure:

Noen ganger dine venner kan sette deg opp med den type jente de mener du bør date og ikke den type jente du faktisk ønsker å date. For eksempel, hvis du har vært dating casually i noen tid, kanskje vennen din tror det er på tide du slo seg ned med et seriøst forhold.

For å forenkle denne taktskifte, kan vennen din sette deg opp med en flott jente som bare er ute etter noe annet enn hva du er interessert i.

Pro:

Du er ikke koblet direkte til denne jenta. Hun er ikke en del av din nærmeste omgangskrets, slik at du ikke trenger å bekymre deg for ubehagelig blowback hvis daten din ikke går bra.

load...

Lure:

Du kan oppleve noen spenning med din venn om daten din ikke går bra. Så lenge du ikke er en komplett idiot på dato, har din venns negative reaksjon mer å gjøre med deres forventninger enn alt som er galt med deg. Plus, som arbeider med en liten uenighet med din venn er enklere enn å håndtere kjølvannet av en dårlig date med noen i din nærmeste omgangskrets.

“Noen ganger er alt som trengs er en god blind date til

gi deg den tryggheten du trenger å ha

slags forhold du vil ha.”

Pro:

Skal du på blind dates er en god måte å møte kvinner du normalt ikke ville kjøre inn gjennom ditt normale liv. Studier har vist at de fleste av oss å møte de mest betydningsfulle menneskene i våre liv gjennom våre svake bånd og ikke gjennom våre daglige rutiner. Med andre ord, vi er mer sannsynlig å møte fremtidige samarbeidspartnere, mentorer, alvorlige kjærester og til og med koner gjennom andre mennesker enn gjennom eller vanlige dag-til-dag opplevelser.

load...

Lure:

Blind dates har ofte mange forventninger knyttet til dem. De fleste kommer ikke til å sette deg opp på en blind date med en av sine venner så dere to kan bare hekte for natten. De fleste satt opp blind dates med ideen om at en langsiktig sammenheng vil resultere fra den.

Pro:

Hvis du er naturlig sjenert eller nervøs, så blind dates er gode måter å møte kvinner fordi du ikke trenger å være spesielt modig eller proaktiv for å opprette en. Ofte de krever noe mer enn å la dine venner vet at du er på markedet.

Lure:

Hvis du er dødelig sjenert, så dato kanskje ikke går så bra. Likevel, hvis du er virkelig så sjenert og nervøs, så skjer blind dates er en lav-effekt måte å utvikle tillit og hjelpe arbeid gjennom følelsesmessige problemer i et relativt trygt miljø. Og noen ganger er alt som trengs er en god blind date for å gi deg den tryggheten du trenger å ha den slags forhold du vil ha.