Evolusjonen av begjær: en banebrytende bok om menneskelig parring

30 mai 2019

TL; DR: Dr. David M. Buss' nyskapende bok ‘The Evolution of Desire’ ser inn i vår fortid å avsløre noen overraskende funn om vår parring psykologi. Basert på den mest dyptgående undersøkelsen noen gang om emnet , vil du ikke være i stand til å se på dating og forhold det samme.

Består av funn fra den største studien på menneskelig parring, som besto av mer enn 10.000 mennesker i alle aldre fra 37 kulturer over hele verden, “The Evolution of Desire” er den første boken i sitt slag, noe som gir en omfattende, vitenskapelig beskrivelse av vår parring psykologi.

load...

Skrevet av Dr. David Buss, en kjent psykolog og professor ved University of Texas i Austin, er det ingen bedre bok å lese om emnet.

Hva er menneskets parring psykologi?

“The Evolution of Desire” dekker mange aspekter av menneskets parring psykologi, inkludert kort- og langsiktig forpliktende parring, taktikk folk bruker for å tiltrekke maker, strategier folk bruker for å beholde kamerater, ulike former for konflikt som dukker opp på parring scenen og parring følelser, som kjærlighet og sjalusi.

“The Evolution of Desire” er basert på den største undersøkelsen noen gang om menneskets parring.

“Det begynner med hva menn og kvinner ønsker i en partner og hva våre ønsker er i en kompis,” sa Buss. “Alt følger av det vi ønsker i en partner, så det er nøkkelen til alt annet. Hvis du vet hva noen andre ønsker i en partner, så vellykkede taktikk for å tiltrekke den personen vil, til slutt, oppfylle sine ønsker.”

load...

Strategier, følelser og konflikt er alle viktige komponenter i menneskets parring psykologi, som Buss sa ofte underanalyserte eller misforstått, spesielt sjalusi, som faktisk spiller en svært stor rolle i paringsprosessen.

“Folk ser ofte sjalusi som en umoden følelse eller som et tegn på usikkerhet eller lav selvfølelse,” sa han. “Vel, det viser seg at nesten alle har denne følelsen av sjalusi, og det tjener en svært viktig funksjon i vokter forholdet, hindrer mate krypskyttere fra å trenge på forholdet og også noen ganger også fungerer som et signal om forpliktelse til partner.”

Utviklingen av “The Evolution of Desire”

Den første utgaven av boken kom ut i 1994 etter Buss brukt år og år på å studere og publisere vitenskapelige artikler om menneske parring.

Hans mål var å gi folk en annen forståelse av faget og nå et bredere publikum med sin forskning.

Den første versjonen ansporet stor interesse i menneskets parring, utgitt soBuss en revidert utgave i 2003 med to nye kapitler som fokuserer på noen vitenskapelige conundrums fortsatt igjen der ute, for eksempel kvinnelig seksuell orgasme og seksuell orientering.

load...

David Buss, forfatter av “The Evolution of Desire”

“Det jeg ønsket å gjøre var å fange, i de to kapitlene, fremdriften som hadde blitt gjort om å forstå vår parring psykologi i de ni årene siden den første boken ble utgitt, og også fokusere på noen av de gjenværende mysterier parring at folk fortsatt don 't vet den dag i dag,”sa han.

En av disse store funn av boken er hva Buss kaller “cross-sex sinn lesing”, der folk ofte konsultere sin egen parring psykologi for å prøve å forstå noen av det motsatte kjønn, noe som kan være problematisk fordi menn og kvinner har, i noen henseender, meget forskjellige parring psychologies.

“Jeg tror virkelig en grundig forståelse av det motsatte kjønn kan bidra til å unngå en misforståelse oppstår i parring og relasjoner,” sa han. “Det [boken] gjør også gi viktig innsikt i vellykket tiltrekke medlemmer av det motsatte kjønn, og da også ha oppfylle relasjoner når du har allerede har tiltrukket noen.”

Går mot mainstream

Buss, som planer om å gjenopplive den boken igjen eller skrive en ny en om emnet, sa den gang, “The Evolution of Desire” var en slags opprører i samfunnsvitenskapelig miljø og brøt ny mark i den menneskelige parring feltet.

“Det gir kunnskap som bare rett og slett ikke eksisterte før om hva menn og kvinner ønsker i en partner,” sa han. “Jeg tror at det universelle i vår utviklet seg parring psykologi har vært en viktig form for vitenskapelig revolusjon og kilde til innsikt. ”