Ekteskap og skilsmisse: en økonomes perspektiv

10 juli 2019

TL; DR: I sin latestpaper “ ekteskap, skilsmisse og asymmetrisk informasjon ,” Steven Stern og Leora Friedberg, begge anerkjente professorer ved theUniversity av Virginia, ta en økonom oss se på oppfattet lykke innenfor ekteskap.

For folk flest, kan det være vanskelig å forstå hvordan økonomi og regjeringen påvirke ekteskap og skilsmisse, men takket være Steven SternandLeora Fried nye studien, som bare fikk en hel mye enklere.

I avisen med tittelen “ekteskap, skilsmisse og asymmetrisk informasjon,” Stern og Friedberg, bothprofessors IDen University of Virginia'sDepartment of Economics, useddata fra National Survey of Familier og husholdninger og undersøkt 4.000 husholdninger for å ta en nærmere titt på:

load...

Så hva er det alle mener? Vel, Stern var snill nok til å gå inn i detaljer om researchand de viktigste resultatene med meg.

Hvordan par handel og holde tilbake informasjon

En stor del av Stern og Friedberg studyfocuses om hvordan par handel med hverandre over ting som hvem som gjør hva ork, som har kontroll over visse situasjoner (som å plukke barna opp fra skolen) og mer, samt hvordan de videresende eller don' t videresende informasjon til hverandre.

load...

Professor Steven Stern, ved University of Virginia

“Spesielt handler det om forhandlingssituasjoner hvor det kan være litt informasjon hver partner har som den andre partneren ikke vet,” sier Stern.

“Det kan være at jeg er forhandlinger med min kone og jeg blir litt krevende, men hun har en veldig flott fyr som er interessert. Mens hun vet at jeg ikke vet det, så jeg overspille hånden min,”fortsatte han. “Jeg er krevende ting fra henne som er for mye i en viss forstand, fordi hun har et bedre valg utenfor ekteskapet enn jeg skjønner.”

Førsteamanuensis Leora Friedberg, ved University of Virginia

Fra Stern og Fried samlede 30+ års erfaring, når par er 100 prosent gjennomsiktig med hverandre, kan de raskt komme til rettferdige avtaler.

Men det er når par holde tilbake informasjon som det fører til tøffe forhandlinger situasjoner... Og potensielt skilsmisse.

“Ved å tillate for muligheten for denne ekstra informasjon som ikke alle vet, er det nå mulig å gjøre feil,” sa han. “Hva det betyr er at noen ganger skilsmisser oppstår det burde ikke ha skjedd, og kanskje det også betyr at det er verdt for regjeringen å prøve å hindre folk fra å bli skilt.”

load...

Oppfattet ekteskapelig lykke og statens rolle

Husker du de 4000 husholdninger? WhatStern og Friedberg gjorde er undersøke par svar på to spørsmål som inngår i National Survey of Familier og husholdninger:

Stern og Friedberg gikk deretter gjennom flere matematiske ligninger og modeller toestimate:

Innenfor disse ulike modeller, de også var i stand til å gjøre rede for effekten av:

Mens Stern og Friedberg ønsket også å seewhich av sine modeller viser at det finnes situasjoner når regjeringen skal gå inn og skape politikk som oppmuntrer til skilsmisse for enkelte par, de til slutt avgjøres det er for mange ukjente faktorer.

“Så selv om vi nærmet dette tenker at det kan være verdt for regjeringen å være involvert i ekteskap og skilsmisse avgjørelser... Til slutt, var det fortsatt ikke slik at regjeringen kunne gjøre en god jobb i å påvirke folks beslutninger om ekteskap og skilsmisse.”

Den store takeaway

EssentiallyStern og Friedberg hovedmål med denne banebrytende studien var å måle hvor mye mangel på informasjon eksisterer mellom par, hvor mye som mangel på informasjon påvirker par atferd og hva disse to aspektene antyde om involvering av regjeringen i ekteskap og skilsmisse.

“Jeg håper det kommer til å oppmuntre økonomer til å tenke på ekteskap litt mer generelt,” Sternsaid. “Den ene tingen ikke-økonomer bør få ut av dette er at en måte å oppnå bedre kjøp i ekteskapet er å sette opp ekteskapet på en slik måte at det er så mye åpenhet som mulig.”

Du kan lese mer av Steven Stern og Leora Friedberg studyat virginia.edu. Å seemore oftheir individuelt arbeid, besøk virginia.edu. Du bare kan lære noe!