Anatomy of love bruker vitenskapelig forskning for å svare på brennende spørsmål om forhold

21 juni 2019

Den korte versjonen: Mange forskere gang trodde det var umulig å studere kjærlighet og forklare prosessen med parring og dating. Men mer enn 20 år siden, en antropolog, en hjerneforsker og sosialpsykolog besluttet å gi det et forsøk. Helen Fisher, Lucy Brown og kunst Aaron slått sin forskning på TheAnatomyOfLove.com, et nettsted hvor besøkende kan finne data om romantikk. Den science-basert nettsted hjelper folk lære om de biologiske komponentene i kjærlighet og tillater forskerne å dele funnene på menneskets behov for å knytte oss gjennom relasjoner.

“Hva er kjærlighet?” Er en tidløs spørsmål med et unnvikende svar. Spørsmålet i seg selv har blitt vevd inn populærmusikk, skuespill, filmer og romaner i flere tiår. Ingen synes å ha en universell måte å forklare det, kontrollere det, eller forutsi det. Minst som var den konvensjonelle visdommen 20 år siden.

load...

Men antropologen Helen Fisher uenige. Hun trodde det var en fysiologisk base for romantisk kjærlighet og at det var en grunnleggende menneskelig stasjon som kan bli undersøkt. Så, sammen hun med Hjerneforsker Lucy Brown på et prosjekt som heter The Anatomy of Love.

“Hun rekrutterte meg fordi jeg var en hjerneforsker som kunne gjøre hjernen imaging studier. Hun så at som måten å svare på det spørsmålet,”sa Lucy. “For så mange år, forskere sa: 'Du kan ikke studere romantisk kjærlighet' og" Du kan ikke studere følelser. Det var ikke før 1995 eller så, når funksjonelle MRI og hjerneskanning teknologi ble tatt i bruk, at det ikke var noe håp for å gjøre det hos mennesker.”

load...

Helen Fisher, en antropolog og medstifter av The Anatomy of Love, snakker til et publikum under en 2016 TED Talk på teknologi og kjærlighet.

Helen rekrutterte også Art Aaron, en psykolog som studerte romantisk kjærlighet, for prosjektet. Hvert medlem av kjerneteamet brukt sin kompetanse til å bringe viktige aspekter og perspektiver til studier.

På TheAnatomyOfLove.com kan besøkende lære alt om forskning som Lucy, Helen, og resten av teamet har jobbet med over flere tiår. De kan se Helen TED Talk , ta tester for å avdekke innsikt om deres personlighet , og finne ut om kjærligheten kan hjelpe dem å utvide og vokse til bedre mennesker.

Alle kan lære om vitenskapen bak hjertesorg, samt fenomenet være en newlywed. Brukere kan kjøpe Helen bok, “ The Anatomy of Love ”, og lese blogger som bidrar til å forklare alt fra fasene av avvisning til sammenhengen mellom utroskap og religion.

load...

“Kjærlighet er en viktig del av menneskelig atferd. Folk forandrer seg hele sitt liv på grunn av romantikk,”sa Lucy. “Da vi startet, mange mennesker trodde kjærlighet ikke vare veldig lenge, var ikke så innflytelsesrike, og det var ingen grunn til å studere den. Men andre mente at kjærlighet er så innflytelsesrik i menneskelig lifeand at det er på tide vi prøvde å forstå det.”

Stifterne Opprettet Studier for å hjelpe folk å forstå Romantikk

Til å begynne med et team av forskere var usikker på hvordan å nærme studere romantisk kjærlighet. En tidlig studie fokusert på å forstå hva som utløste romantiske følelser. Teamet testet sanger, tenkte å trykke på en person, og så på ansikter. De oppdaget at det å se ansiktet til en annen person var den mest betydningsfulle stimuli.

“Da vi prøvde å publisere vår første papir i vitenskapelige tidsskrifter, var det innvendinger fra dommere og anmeldelser. En anmelder sa at det var noe slikt som romantisk kjærlighet, at det ble gjort opp av middelalderens trubadurer,”sa Lucy.

Den Anatomy of Love forskergruppe har sanket kunnskap fra mer enn 100 hjerneskanning i løpet av de siste to tiårene.

I dag, teamet bak The Anatomy of Love har publisert fem studier, gjennomført mange andre, og gitt mer enn 100 hjerneskanning. Over tid, oppdaget de at de kunne gjennomføre tester på enkeltpersoner i stedet for store grupper fordi deres hypoteser vil fortsatt holde til stede over tid.

I utgangspunktet gruppen fokusert på å studere de svimlende første fasene av kjærlighet. Etter hvert begynte forskerne å studere par som hadde vært i forhold i lang tid, så vel som folk som hadde vært sammen i ett år. De undersøkte også forskjellene mellom folk som er interessert i å falle i kjærlighet og de som tar en mer forsiktig tilnærming.

“Jeg har nylig tenkt mye på folk som er redd for å falle i kjærlighet, men ønsker å 'steg til kjærlighet', som vi sier. Snarere enn ønsker å tilbringe hvert minutt av hver dag med noen de nettopp har møtt, ville de liker å date en gang i uken i starten og skyv det opp til to ganger. Men den andre personen sier, "Jeg vil se deg hver natt,” sa hun. “Det tar en spesiell type konsentrasjon og en spesiell type tålmodighet på den delen av begge parter til å gjøre et forhold arbeid.”

Behovet for Attachment er iboende i alle mennesker

En av forskningen lagets hovedfunnene er at kjærlighet er koblet til hjernens belønningssenter. Det ligner på avhengighet på mange måter, sa Lucy.

“Den delen av hjernen som har med forelskelse er på samme nivå som reflekser for å svelge og øyebevegelser. Det er et ubevisst nivå, som tørste,”sa Lucy. “Du kan ikke nekte for det, og du føler at du trenger det - det er en overlevelse system. Det er en stor del av vårt belønningssystem og hvorfor folk føler seg enormt euforisk når de faller i kjærlighet.”

Lucy Brown medgrunnlegger The Anatomy of Love å svare på spørsmål om de biologiske komponentene av romantikk.

Teamet studerte par fra både amerikanske og kinesiske kulturer. Nesten alle sine funn var de samme. De har også fokusert på par som har vært sammen i lang tid - vel forbi den første romantikk fasen.

“At systemet for festing er et gammelt pattedyr system som utviklet tidlig i evolusjonen. Vi ble bygget for å forelske seg i hverandre og holde sammen. De kaller det seriemonogami,”sa Lucy. “Noen mennesker har en genetisk tendens til å feste med en person, mens andre ikke har det samme genetiske makeup. Noen mennesker ser ut til å ha mange partnere, mens andre ønsker å ha en. Det er suksessen til våre arter, de variable strategier for reproduksjon.”

Selvfølgelig er vedlegget ikke bare for reproduksjon, sa hun. Å være i et stabilt forhold kan gjøre livet lettere i form av beskyttelse og samles ressursene. Studier viser at par har bedre helse enn de som ikke er i stabile, langsiktige relasjoner.

Anatomy of Love: Lær om deg selv og dine partnere

En ting Lucy anbefaler til par som ønsker å holde ting interessante er å etterligne hvordan hjernen føles når første møte romantisk kjærlighet. Det betyr å få adrenalinet pumpe, noe som kan oppnås gjennom alt fra reiser til å gå på en sykkeltur sammen.

“Selv gå på kino kan være at opplevelsen. Lat som du skal på en liten tur sammen når du går til en film,”sa hun. “Den slags nyhet bidrar til å aktivere det samme systemet som aktiveres når du er i de første stadiene av romantisk kjærlighet.”

Den Anatomy of Love hjelper folk å forstå årsakene til at de søker kjærlighet og relasjoner.

Den slags praktisk råd er i hjertet av The Anatomy of Love. Lagets mål er å hjelpe folk å forstå seg selv og skape varige relasjoner som vi lengter.

“Jeg føler meg veldig bra om denne forskningen som vi har gjort. Som en hjerneforsker, hjelper jeg å vise at disse grunnleggende, bevisstløse systemer er på jobb når vi blir forelsket,”sier Lucy. “Og vi hjelper folk lære at de trenger hverandre. Det er et naturlig system satt opp av evolusjon.”