5 (enkle) sikkerhetstips på nettet

5 mars 2019

Online dating fortsetter å trives til tross for folk som sverger å aldri gjøre det igjen - bare for å aktivere sine konto uker senere. Jeg har sagt det før: Online dating er en ond sirkel. Men det kan også være farlig.

Mens sjeldne, kan voldelige forbrytelser skje blant nettdatere. Noen ganger folk blir lurt til å møte noen bare for å få ranet med pistol , for eksempel. I en annen enda mer skremmende sak, ble en kvinne drept og hennes levninger oppløst i syre av en mann hun møtte på en datingside.

load...

Det beste rådet jeg har hørt er fra den kvinnelige kraften tandem på “My Favorite Murder” podcast: “Hold deg sexy og ikke bli drept” Jeg mener, det er tongue-in-cheek og alle, men de er alvorlige. Mens de fleste av de voldelige forbrytelser forbundet med online dating er begått mot kvinner, menn trenger å være trygge, også.

De fleste folk vet det grunnleggende ved å bo trygt, men jeg har laget en liste med noen flere gode tips.

1. Ikke møte daten på sin plass

Og ikke ha dem komme og hente deg. Ikke på første date, folk! Stoppe det tullet. Bare ikke gjør det.

Møtes et sted publikum, og sørge for at det kommer til å være andre folk der. Hvis du ikke er kjent med stedet, gjør din forskning, lese anmeldelser på en online dating blogg , og prøve å få en idé om et sted før du går til det. Eller du kan selv anbefale et sted du er mer komfortabel med.

load...

2. Vær strategisk Vague i din dating profil

Mine venner, se, jeg vet at vi alle prøver å fange en god fisk, men utvise forsiktighet. Det er så lett å finne folk med bare noen få biter av personlig identifiserbar informasjon.

Du kan fortelle folk om deg selv uten å avsløre for mye. For eksempel skrive noe sånt som “Jeg jobber i finans” i stedet for “Jeg jobber som teller på [insert bank her].”

Ikke liste skolen din, definitivt ikke liste jobben din, og vurdere ikke å legge ut stillingstittel. Unngå å legge ut fullt navn, hvis du kan. Det er så lett å finne noens sosiale medier kontoer (Facebook eller Linkedin) basert på navn eller jobbtittel søk.

I stedet for å være spesifikk, staten generelt hva du gjør. “Jeg er en universitetsprofessor” eller “Jeg jobber i TV og film” eller noe som gir dem en idé, men uten å male hele bildet.

3. Bruk originalbilder

Jada, har du sannsynligvis den mest fantastiske bilde du tok av deg selv i Bali eller i Machu Picchu, og du har delt den på Instagram og FB. Flott! Men jeg ber deg vennligst unngå å bruke disse bildene på din kjempebra dating profil. Mens Instagram kan ikke tillate at deres bilder som skal indekseres av søk, mange andre nettsteder skrape Instagram data, og før du vet ordet av det, bildene er plutselig søkbare. Bare invitere naboen din eller bestie å gjøre en iPhone photoshoot og få bildene dine gjorde rett.

4. Prøv ikke å koble til tredjeparts tjenester

Dating apps som Bumble krever at du kobler til Facebook for å bekrefte identiteten din. Etter min mening, det er teit. Å vite at du har en dating profil gjør det lettere å finne info. Har du virkelig ønsker en fremmed å vite hvor du “live på nettet”? Sannsynligvis ikke.

load...

Hvis du er en hyppig og uformell deltaker i sosiale medier, kan du ikke realisere alle sporene du forlater til potensielle forfølgere. Hvis du bestemmer deg for å koble til en tredjeparts tjeneste for dating profil, vurdere å opprette en brenner sosiale medier konto bare for dating formål. Ikke satt noen personlig informasjon i denne kontoen. Bare inn ditt fornavn.

5. Unngå Første dato hookup

Jeg vet de fleste folk ikke er i første-date hookup ting, men det er viktig å si at du bør nok unngå å trekke opp med noen du ikke kjenner godt.

Trekke opp med noen du ikke kjenner kan åpne døren til farlige situasjoner. Ikke hele tiden. Men noen ganger.

Det er lett å bli forført av noen med off-the-diagrammer karisma. Likevel, holde lender i sjakk, og holde disse buksene på. Bli kjent med noen først. Forstå hva livet er, hva deres bosituasjon er, hva deres sosiale liv er like, etc. Spør dem sondering spørsmål for å se om de er en “vanlig” menneske i stedet for en sosiopat som engasjerer seg i rare morderiske hobbyer.

Hvis en dato går galt, si at du tar kontakt senere Om en annen dato

Ladies, som om du ikke allerede har nok å bekymre seg, har du å bekymre deg for dine potensielle dårlige dater, også. Noen ganger kan en dato går sidelengs, og du ikke ønsker å gå ut med ham eller henne igjen. Hvis du ikke er sikker på om din date temperament, eller hvis du er sikker på at daten din er skjør og kan ikke ta avvisning, så må man fortsette med forsiktighet.

Hvis du er usikker på hvordan daten din vil reagere på en mild nedtur på slutten av datoen, kan du bare fortelle dem at du skal ringe dem eller nå ut til dem for en annen dato. Mens det er en løgn, hvis det bidrar til å holde deg trygg, er det verdt det.

Hvis du har forlatt bar eller restaurant med dato og du ønsker å komme seg ut, si at du vil se dem igjen, men si at du trenger å bruke toalettet, gi dem en rask enarmet klem, strake veien tilbake til åstedet, og la noen der kjenner situasjonen.

Viktigst Lytt til magefølelsen din

På slutten av dagen, kan du være trygg og fremdeles lider de verste mulige konsekvenser. Det er viktig å være flittig og lytte til magefølelsen din. Hvis noe føles galt, så stoler på at instinkt.

På tross av all varmen online dating får fra folk, holder alle kommer tilbake til det. En del av trygg dating er å forstå hvordan den informasjonen du legger ut til å representere deg kan også brukes til forskning deg. Selv om du er virkelig smart om online dating og gjør alle de riktige tingene, er det fortsatt dårlige mennesker med verre hensikter der ute som kan prøve å utnytte og lure deg. Vær forsiktig der ute, folkens.